Referenser

Globalt och naturnära på Hernö Gin

I den lilla byn Dala utanför Härnösand ligger Europas mest prisbelönta gindestilleri; Hernö Gin. När företaget skulle bygga besöksanläggning och nytt kontor ville man skapa en modern miljö med tydlig förankring i omgivande natur. 

Inredningshuset var med tidigt i processen. Det gemensamma arbetet började redan innan det nya huset stod färdigt. Hernö Gins olika behov och önskemål resulterade efter hand i idéer för färgsättning, textilier och möbler. 

På övervåningen i det nya huset finns nu ett modernt kontor med öppet landskap, enskilda kontor, arbetsrum och konferensrum. Mjuka och varma färger, organiska mönster och naturelement håller ihop känslan. Bland annat finns levande mossa som ljudabsorbent.

I besöksdelen på nedervåningen finns restaurang och cocktailbar. Här tar Hernö Gin emot grupper för visning och provsmakning. Det finns plats för 50 personer och ett sinnrikt system med draperier gör att det enkelt går att skapa rum i rummet. 

I nya gårdshuset fungerar skräddarsydda gardiner som ljudabsorbenter samt begränsar vid behov ljusinsläpp genom stora glaspartier och skapar en mycket ombonad känsla.

– Vi är mycket nöjda, säger Elin Sahlman, Hernö Gins projektledare för lokalernas utformning. Vi har fått en helt ny arbetsro och vårt varumärke både känns och syns i lokalerna.

Referenser

Klicka på bilderna för att se dem i större storlek.